Traaginen viesti

Suru-uutinen tavoitti meidät tällä viikolla. Pitkäaikainen avustajamme Niilo Ekqvist menehtyi lenkkipolulle viime perjantaina. Karjalohjalaisille viime perjantai oli traaginen. Niilo Ekqvistin äidin siunaustilaisuus oli perjantaina Karjalohjalla ja saattoväki odotti Niiloa paikalle siunausta toimittamaan. Paikalle kiirehti lomaltaan Heikki Linnavirta tuoden mukanaan suruviestin, Niiloa ei enää ole.
Joka keskiviikko poikkeuksetta Ykkössanomien faxista luiskahti ulos Niilo Ekqvistin ”Niilon nurkka” -teksti. Me toimittajat näpytimme tekstin lehden sivuille ja pääsimme tutustumaan kirjoittajan tajunnan virtaan. Teksteistä päällimmäisenä jäi mieleen uteliaisuus elämää ja ihmisiä kohtaan. Niilo Ekqvist kokosi tekstinsä käyttäen hyväksi Raamatun tuntemustaan ja uskoaan. Uskoon kuului myös usko pieneen ihmiseen, joka muuttuu suureksi, kun katsoja osaa oikein katsoa.
Rovasti Heikki Linnavirta toteaa kirjoittamassaan Ekqvistin muistokirjoituksessa Niilolla olleen oma fanijoukkonsa. ”Hän oli legenda jo eläessään. Uskollisuus ja sairaiden tukeminen oli Niilolle ainutlaatuista. Hän jätti meille esimerkin rohkeudesta, uskosta ja tehtävän loppuun suorittamisesta”, Linnavirta toteaa.
Viime kesän nurkassaan Niilon aiheena oli taivasten valtakunnan avaimet. Siinä kirjoittaja kehottaa lukemaan psalmia 23 sekä ilojuhlissa että murheen hetkellä. Psalmissa todetaan, että kaikkea on ollut, myötä- ja vastoinkäymisiä, ystäviä ja vihollisia. Kaikkea on ollut laidasta laitaan, totisesti mitään ei ole puuttunut, kirjoittaja toteaa.
Niilolla on matkassa mukana taivasten valtakunnan avaimet, nyt on hetki noudattaa Niilon kehotusta. Ehkä psalmi 23 tuo surijoille lohdutusta.


Digilehti

Ykkössanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phonella. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumeroArkistot