Kyläkoulut ja maaseutumaisuus ovat Vihdin valtteja

Päiväkummussa keskusteltiin  Karjalohjan ja koko Suomen ajankohtaisista asioista.

Päiväkummussa keskusteltiin Karjalohjan ja koko Suomen ajankohtaisista asioista.

– Kyläkoulujen säilyttäminen on Vihdin suurin valtti. Maaseutumaisesta asumisesta pitää tehdä maaseudulla valtti, sillä moni kunta ei salli maaseutumaista rakentamista, Eerikki Viljanen tiivisti Karjalohjan Keskustan järjestämässä keskustelutilaisuudessa Päiväkummussa. Viljanen on Vihdin kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja, kansanedustajaehdokas ja poliittinen sihteeri sekä maanviljelijä Oinasjoelta.
– Ihmisten pitää saada asua, yrittää ja elää siellä, missä he haluavat. Trendinä on ollut maaseudulla ja kehyskunnissa asumisen rajoittaminen. Asumista keskitetään väittämällä, ettei talous kestä ja palveluita ei saada syrjään, hän jatkoi.
Kyläkoulujen lakkauttamisen ja toimintojen keskittämisen nähtiin vaikuttavan moniin asioihin.

– Lohjalla ei voida käyttää lähiruokaa, koska sitä tarvitaan niin paljon. Jos kyläkouluja olisi, ne voisivat käyttää, Markku Lehtonen arveli.

– Erien täytyy olla isoja ja hinnan halpa. Kukaan ei pysty tuottamaan rautatievaunullista kerralla, Tapio Heljävaara jatkoi.

Lue lisää Ykkössanomista 28.1.


Digilehti

Ykkössanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phonella. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumeroArkistot