Älä aiheuta vammoja ilotulitteilla – mitään ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille

 

Sam Nylund myy ilotulitteita Veikon Koneessa Saukkolassa. Jokaisessa ilotulitteessa on selkeät käyttö- ja turvallisuusohjeet.

Sam Nylund myy ilotulitteita Veikon Koneessa Saukkolassa. Jokaisessa ilotulitteessa on selkeät käyttö- ja turvallisuusohjeet.

Kuusi lasta ja 11 aikuista sai viime uutenavuotena silmävammoja ilotulitteista, vaikka kaikenlaisten ilotulitteiden luovuttaminen alaikäisille on kiellettyä ja vaikka ilotulituksissa ilotulitteita käytettäessä on ollut suojalasipakko jo vuodesta 2009 lähtien.
Myynnissä on edelleen niin sanottuja junioripakkauksia, joissa on erilaisia pikkupommeja ja sähikäisiä, mutta niitäkään ei saa myydä eikä luovuttaa alaikäisille.
– En näe yhtään järkevää syytä antaa lapsen käteen ilotulitteita. Sähikäiset ovat vaarallisimpia, koska ne lentävät minne sattuu ja voivat myös sytyttää tekokuituvaatteita palamaan, sanoo Saukkolassa Veikon Koneessa raketteja myyvä Jessi Landén.

Lue lisää viimeisestä Ykkössanomien paperilehdestä tai nettilehdestä.


Digilehti

Ykkössanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phonella. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumeroArkistot