Tietotekniikka helpottaa maataloustyötä lähitulevaisuudessa

Suomusjärveläinen Mikko Mielikäinen johtaa Farmit.net -palvelua.

Suomusjärveläinen Mikko Mielikäinen johtaa Farmit.net -palvelua.

Tietotekniikasta tulee lähivuosina entistäkin tärkeämpää maataloudessa. Pian maatalouskoneet keräävät dataa ja lähettävät sitä palvelimille. Lypsyrobotit raportoivat tuotantomääristä ja eläinterveydestä automaattisesti. Viljelijän ei tarvitse istua tietokoneen ääressä täyttämässä viljelyohjelmaan tietoja, koska esineiden internettiin yhdistetyt työkoneet hoitavat tietojen lisäämisen. Rehusiiloon asennettu anturi voi lähettää tiedon siilon täyttöasteesta suoraan palvelimelle, joka voi tilata lisää rehua automaattisesti.
– Sähköisten apuvälineiden täytyy olla työtä helpottavia, jotta ne parantavat toimeentuloa. Esimerkiksi lisälannoitus voi tapahtua optimoidusti ja kustannustehokkaasti täsmätoimenpiteenä kun kamerat tarkkailevat peltoja ja viljelijä saa tarkat tiedot, minne tarvitaan lisää lannoitetta. Samalla laatukin paranee, kertoo Farmit.net -palvelun toimitusjohtaja Mikko Mielikäinen.
Mielikäinen sanoo, että maatalousyrittäjät ovat tietotekniikan käytössä edelläkävijöitä.

 

Lue lisää Ykkössanomien viimeisestä paperilehdestä tai nettilehdestä.


Digilehti

Ykkössanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phonella. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta irtonumeroArkistot